Livet som 2-åring

Foto: mitt eget

Har du ikke blitt kjent med Julia ennå? Denne sjarmerende lille jenta som tar deg med inn i universet til 2-åringen. Da er det sannelig på tide. Om du har gutt eller jente spiller ingen rolle. Gjenkjenningsfaktoren vil være høy uansett!

Det har rukket å komme mange bøker om Julia. Bøker der hun blant annet legger seg, gjemmer seg, hjelper til og spiser alt. Det vil ikke forundre meg om du raskt vil ønske deg flere bøker dersom du først får en. Både stor og liten vil nok raskt forelske seg.

Foto: mitt eget. Utsnitt fra siden.

I den nyeste Julia-boka drar hun til byen med mamma. Vi følger henne på bussen, der det utspiller seg en herlig scene som omhandler møtet med en baby og en smokk. Videre følger vi henne til skobutikken der hun skal få nye sko. Da må føttene måles og sko må prøves. Mange sko. Fine sko og dumme sko. Og plutselig er mamma borte. Men jeg lover at det går helt fint til slutt. Og mamma og Julia drar på kafe.

Foto: mitt eget

Julia er nysgjerrig, rampete og sosial. Gjennom hele boka sier Julia ”Hei, hei!” til alle hun møter. Om det er fremmede på gaten, eller ansatte i butikker og kafeer. Hun er rett og slett som barn flest. Og voksne vil nok også kjenne seg igjen. Mamma er som en trygg bakgrunnsfigur gjennom hele boka. En som alltid bare er der, helt til hun plutselig ikke er der lenger. Fra Julias perspektiv kan det bli en jungel av ben og sko der det er vanskelig å få oversikt. Da blir det lett å ta tak i feil mammahånd. Følelsen av forlatthet lyser fra boksiden, men det gjør sannelig også gjensynsgleden!

Foto: mitt eget. Dette tror jeg er mitt favorittbilde i hele boken!

Det er relativt enkle, men behagelige illustrasjoner i boken. De forteller historien på et nivå som er lett for en 2-åring å forstå. Ansiktsuttrykk og følelser formidles med enkle grep som gir historien sjel og varme. Fargene er glade og sterke uten å virke skrikete og masete. Julia selv er kledd i rød trøye og blå bukser. Rundt halsen har hun et langt kjede med mange fargede perler.

Foto: mitt eget

I tillegg til de vanlige fortellingen om Julia har det denne høsten også kommet en faktabok som heter ”Julia elsker dyr”. Denne boken er litt større på formatet enn de andre bøkene og det er litt flere illustrasjoner på hver side. Julia klapper og klemmer, mater og grer, leker og oppdager. Alt fra små kryp og ender i dammen, til vanligere husdyr og store hester. Boken fungerer som en koselig fortelling, men inneholder også litt fakta og gir gode tips til hvordan man bør oppføre seg rundt dyr.

Den slikkete lille kalven vil bare suge på fingrene til Julia. Han tror det er en smokk!

Og selvfølgelig er det med en egen side om bæsj.

Haren bæsjer små, tørre kuler. De er ikke klissete i det hele tatt. Men man skal ikke stappe dem i munnen likevel, sier mormor.

Foto: mitt eget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *