Jeg heter Sherlock. Sherlock Hund.

Foto: mitt eget

Jeg føler meg nesten litt rusten når jeg nå endelig setter meg ned med bloggen igjen. Men det er så mange gode barnebøker der ute, og jeg håper at jeg kan hjelpe noen med å finne en ny favoritt. Denne gangen vil jeg fortelle om noen (nesten) nye detektiver som er kommet på markedet. Disse detektivene kommer fra Spania, og jeg syns det er et friskt pust med noe annet enn det som blir oversatt fra det engelske eller amerikanske markedet.

Foto: mitt eget

I boken blir vi kjent med Artur og Agata (jepp, etter Conan Doyle og Christie). De er ste-søsken og ikke spesielt gode venner. Det eneste de enes om er mysterier og hunder. Så når de blir nødt til å flytte sammen får de en hund av foreldrene. Til gjengjeld må de være greie med hverandre. Og det er ikke så lett. Men når det viser seg at hunden de får ikke på noen måte minner om andre hunder, og at han til og med blir kidnappet, må søsknene jobbe sammen for å redde dagen. For Sherlock Hund, som hunden heter, han kan prate med eierne sine. Og han kan lese tankene til den som klør ham på magen. Kan kidnapperen, mannen med hestehale som kjører Tesla, ha noe med Sherlocks fortid å gjøre? For å løse mysteriet må Artur og Agata vise at de kan være ekte detektiver.

De to søsknene blir stående og se bilen forsvinne. Det er ingenting de kan gjøre. Bilen forsvant så fort at de ikke engang rakk å ta bilnummeret. Snakk om trøbbel! På under en time har de klart å miste hunden de fikk. Foreldrene kommer garantert til å bli rasende hvis de får vite det. De må aldri få greie på hva som har skjedd… Agata og Artur må ordne opp på egen hånd!

Bok to er allerede ut i denne serien og den er kanskje enda mer fornøyelig og spennende. Her må søsknene og Sherlock Hund redde en gjeng skremte pingviner som blir hold fanget i en karamellfabrikk. Disse kan også snakke, og snakker på kav bergensk. De savner så fryktelig akvariet i Bergen som de ble stjålet fra. Hva de gjør i fabrikken og hvordan det går med dem, må du lese i boken for å finne ut.

Foto: mitt eget

Men tilbake til bok nummer en. Den er stilig å se på, og lett å plukke opp med en svart forside og et fargesnitt på sidene i sterkt gult. Boken er gjennomillustrert i svarthvitt og inndelt i 13 kapitler. Den er lettlest med relativt mye luft i teksten. Som målgruppe tenker jeg primært alle som har likt Detektivbyrå nr.2. Denne boken har dog noe mer tekst. Fin høytlesningsbok for 6-åringen og ypperlig lese-selv bok for 8-åringen. Akkurat passe spennende, og akkurat passe morsom og absurd.

”Hei, slutt å frike ut og gå tur med meg i parken”, sier hunden. ”Ellers blir jeg nødt til å tisse her på rommet deres.” ”Seriøst, kan du snakke, Bisken?” spør Agata og gnir seg i øynene. ”Å snakke er ikke det eneste talentet jeg har. Men jeg heter ikke BISKEN. Det er et utrolig døvt navn på en hund som meg. Jeg heter SHERLOCK. SHERLOCK HUND.”

Foto: mitt eget

Mange barn har nok drømt om å være detektiver. Artur og Agata drømmer stort, og deres mål er å bli medlem av den prestisjetunge klubben ”Mystery club”. De vet godt at dette er mer eller mindre en umulig drøm. Klubbens medlemmer er kun de beste av de beste. Når boken begynner er ”Mystery club” ikke annet enn søsknenes favorittblad og en uoppnåelig drøm. Men når boken slutter, da ser kanskje ting litt annerledes ut.

Foto: mitt eget

P.s. Bakerst i boken kan du klippe ut ditt eget ID-kort som ny agent i ”Mystery club”!

P.p.s. Det er ellers ikke lov å klippe i bøker!

Én kommentar til «Jeg heter Sherlock. Sherlock Hund.»

  1. Tusen takk for en veldig fin lesning av Sherlock Hund. Nå er bok nr. 3 oversatt, så tidlig høst vil jeg trykke den. Den har fått et herlig oransje omslag og denne gangen blir det sommerleir i Jotunheimen. Og mysterium – selvfølgelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *