Herlig antihelt

Foto: mitt eget

Ninjaer er i vinden. Eller i alle fall er de det hjemme hos oss. Det går i Lego Ninjago fra morgen til kveld. Og da håper jeg at mange også vil la seg friste av denne herlige superheltboken.

Vi møter antihelten Nelson. Nelson er ingen spesiell. Han bor i en skraphandel. Og til bursdagen sin får han to helt like, altfor store gensere. Det var de som var igjen på salget og som moren hadde råd til. Og Nelson er kjempefornøyd. Han trenger ikke mer. Det er forfriskende deilig å møte en karakter som egentlig syns livet her helt ok, selv når han har all grunn til å være over middels misfornøyd. Men denne dagen, når han fyller ti år, den skal bli ganske så annerledes. For når Nelson ramler ut av senga på bursdagen sin lander han ikke på nesa som han pleier, han tar en imponerende salto og lander fjellstøtt og elegant på begge bena. Og han kan til og med se som en ørn, helt uten briller. Hva har skjedd med Nelson?

Foto: mitt eget

Som du sikkert har skjønt har Nelson blitt en ninja. Pappaen hans var en stor ninja før ham, og disse latente evnene har nå våknet til livet i den tidligere klønete nerden. Ikke bare er han blitt en ninja, han er til og med den aller siste ninjaen på jorda. Men det er fremdeles behov for en del trening. Dessverre blir det liten tid til dette ettersom byen blir angrepet av kjempeedderkopper allerede neste dag. Hvordan skal Nelson klare å ordne opp i dette? Edderkopper er tross alt det verste han vet, selv når de har helt vanlig størrelse…

En GIGANTISK edderkopp dukket opp ut av løse luften! Alle begynte å skrike… til og med læreren. Jeg frøs til is. Dette – akkurat DETTE – var mitt verste mareritt.

I boken får Nelson god hjelp av sin impulsive og matglade fetter Kenny og av den tøffeste bestemoren på skraphaugen. Med tilgang til titusenvis av forlatte og ødelagte duppeditter er det ikke den ting denne bestemoren ikke kan lage. Noen av disse tingene kan vise seg å bli avgjørende for den uerfarne ninjaen.

Bestemoren min er skikkelig kul. Andre bestemødre sitter og strikker sokker og sånt, men min bestemor er oppfinner… kan man vel si. (…) Noen av oppfinnelsene hennes er geniale, og hun kunne ha tjent masse penger, hvis det ikke hadde vært for at oppfinnelsene noen ganger funker, og andre ganger IKKE funker i det hele tatt.

Boken er delt inn i åtte kapitler. Den er gjennomillustrert i sort hvitt og har mye luft i teksten. Noen ord og setninger er også hevet ut i større og mørkere bokstaver. Dette burde hjelpe til for de som sliter litt med å få fart på lesningen. Passer spesielt godt for de mellom 7 og 9 år.

Dette er en lettlest og fartsfylt bok. En spennende gla’ bok. Om å være seg selv, gjøre det rette og å tørre og tro at du kan selv når du ikke er sikker. Og for å gjøre det hele komplett slutter boken med en stor overraskelse som gjør at vi knapt kan vente på bok nummer to! Heldigvis er det ikke altfor lenge å vente da bok to også skal slippes denne våren.

Bokens siste ord er: ”Noe sier meg at denne Ninjakid – greia kommer til å ta HELT AV!

Foto: mitt eget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *