Anmeldelser

Velg en kategori i menyen!

2 kommentarer til «Anmeldelser»

 1. Hei
  Nå har jeg lett og lett etter hvor jeg kan stille dette spørsmålet og håper du kan hjelpe meg.
  Jeg er en mamma som skal hjelpe min sønn i bokanmeldelse av “Luridumstyven” av Bobbie Peers. Vi har løst de fleste spørsmål, men på spørsmål om tema, synes jeg det blir litt vanskelig – Jeg er usikker på hva vi kan kalle “tema” i denne boken. Det hele er jo bare fantasi og unaturlig om vi skal holde oss til A4 – Han skal også vise til eksempler på hvorfor det er tema.
  Er “unaturlige”/”umulige” helt feil? – Det blir liksom så “tomt” mht å beskrive tema…………………. Grensen mellom menneske og maskin? – Blir liksom så rart det også. – Når jeg søker opp tema i bøker får jeg sånne selvfølgelige svar som krig, kjærlighet, misunnelse osv. …… I denne boken blir det liksom litt vanskelig å finne “seriøst tema” om du skjønner hva jeg mener. Er du snill og hjelper meg? Også med å gi noen eksempler som begrunner temaet. (NB! Det er bare en liten, men dog vanskelig del av oppgaven).

  Med hilsen
  Mamma Janne

  1. Hei!

   Så hyggelig å bli spurt, selv om jeg ikke vet om jeg har noe godt svar å komme med. Min første tanke er at temaet i denne boken er familie og tilhørighet. Ettersom Williams bestefar har vært savnet så lenge uten å vite hva som skjedde. Savnet etter et familiemedlem. Det at familien har bodd såpass lenge under falskt navn bidrar til fremmedfølelsen William får ovenfor det livet han egentlig hører hjemme i. Han har hele tiden måtte legge bånd på seg selv og ikke bruke hodet i den grad han er i stand til. Slike ting tenker jeg umiddelbart på. Jakten på seg selv på en måte. I tillegg kan du dra inn en filosofisk vri på dette temaet med robotene som ikke har noen familie eller tilhørighet. Som representerer noe kaldt, hardt og “rotløst”. Dette er som sagt bare noen tanker jeg gjorde meg da jeg fikk spørsmålet ditt. Det finnes sikkert endeløse temaer i en bok, det gjelder bare å finne eksemplene som støtter opp under det temaet dere har valgt å konsentrere dere om. Håper det var til hjelp, og jeg ønsker dere lykke til med oppgaven!

   Mvh
   Christine:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *