Hvem vil vel ikke ha en løve?

Foto: Fontini forlag
Foto: Fontini forlag

Her hos oss er det mye løver. Min sønn er født i ”Løven”. Han fikk tidlig en løvebamse i gave som siden har blitt hans faste følgesvenn. Mer skulle ikke til før mor fikk løvedilla på sin sønns vegne. Derfor er jeg allerede solgt på denne store billedboken.

I korte trekk handler boken om to brødre som ønsker seg en løve. Den vil de gå tur med, den vil de ri på og den må jo være helt rå til å åpne hermetikk. For å få en løve må de samle 100 kuponger fra cornflakespakker. Dette fører til at de må spise mye cornflakes. Men alle barn i hele verden vil også ha en løve, og dermed går cornflakesfabrikken tom for løver. Brødrene får en grizzlybjørn. Og en krokodille. Og en gorilla. Hvordan det går? Den som leser får se.

Dette er en søt, naiv og totalt urealistisk fortelling om å ønske seg noe så sterkt at du gjør hva som helst for å få det til. Når du så får det, var det ikke akkurat sånn du så for deg, men du gjør det beste ut av det. Og når du endelig føler at dette ble jo ganske bra, finner du noe nytt du ønsker deg kanskje enda mer. Sånn er det med barn. Sånn er det med voksne. Og selv om vi burde vite bedre, lærer vi aldri.

Foto: mitt eget Her er vår løve, godt brukt og høyt elsket
Foto: mitt eget
Her er vår løve, godt brukt og høyt elsket

På grunn av bokens store format kommer de lekne illustrasjonene virkelig til sin rett. Dette med illustrasjoner er ganske vanskelig. Alle har så forskjellig smak. Men jeg liker disse illustrasjonene. De er som sagt lekne. De er fordelt med noen små illustrasjoner i teksten og mange helsidebilder. Og selv om bildene i utgangspunktet illustrerer historien er det også flere ting i bildene som er verdt å få med seg. Som ansiktsuttrykk og kroppsspråk, men også hva alle barna finner på med løvene sine i parken. Og det er jo det som gjør billedbøker så morsomme. Som åpner for koselige stunder med de små rastløse.

Det kan argumenteres for at boken er litt i største laget for mor som sitter med den oppslåtte boken i fanget, men barna vil elske det. I tillegg er den såpass stor at flere barn kan være med å lese uten problem. Sidene i boken er av godt og tykt papir som gir en følelse av kvalitet. Dette er en fargesterk bok som vil tiltrekke seg barnas oppmerksomhet og nysgjerrighet. De fleste barn liker dyr. De fleste barn ønsker seg dyr. Tenk deg da å kunne ha et eksotisk dyr! Det er en skrekkblandet fryd å skulle ha en ekte, sprell levende løve som kjæledyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *