Om bloggen

Foto: Grete Haugen
Foto: Mamma

Jeg som skriver denne bloggen er en ungjente på nylig fylte 30 år. Jeg er mamma til verdens beste Oscar som har rukket å bikke 19mnd i skrivende stund. Min interesse for bøker har vært der fra jeg var liten. Jeg holdt kanskje boken opp ned til å begynne med, men jeg leste. Gjerne høyt for lillebroren min. Jeg husker at mamma leste for oss på kvelden. Eventyr og Astrid Lindgren. Siden leste jeg alt av Bobseybarna, Frøken Detektiv og Hardy-guttene. Så gikk jeg videre til Agatha Christie, gjerne på engelsk. Det gikk ned på høykant. Etter å ha studert barnevernspedagogikk i et år og så jobbet i barnehage i 18mnd, tok jeg til slutt en bachelor i engelsk litteratur på Blindern. Et av valgfagene jeg tok var nordisk barne- og ungdomslitteratur. I dag jobber jeg som innkjøper for blant annet barne- og ungdomsbøker i en bokhandel i Oslo.

Barnebokbloggens logo er designet av Katja Pihl
Barnebokbloggens logo er designet av Katja Pihl

Jeg vil i denne bloggen utforske god og dårlig barnelitteratur, og hva som gjør at noe fungerer og annet ikke. Jeg vil prøve å spre leseglede og entusiasme for denne viktige sjangeren som legger grunnlaget for våre unge håpefulle. Jeg vil spre kunnskap. Her skal jeg skrive om nye bøker, og om gamle bøker. Om bøker ute av trykk, som kan diskuteres om er en riktig eller gal avgjørelse. Og jeg vil skrive om bøker jeg finner på engelsk som kanskje burde oversettes. Eller leses på originalspråket. Barn i dag har ingenting å tape på å ha et par engelske bøker liggende i hylla. Jeg skal rett og slett skrive om det jeg har lyst til og det som engasjerer meg. Er jeg heldig er det noen flere som også syns dette høres spennende ut og som vil vite mer.

Leseeksemplarer mottas med takk, men ingen løfter om omtale gis.

Kontakt: christine@barnebokbloggen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *