Om bloggen

Foto: Grete Haugen
Foto: Mamma

Jeg er ikke lenger en ungjente på nylig fylte 30 år som da jeg begynte denne bloggen, men jeg er fremdeles et sted i 30-åra. Jeg er mamma til verdens beste Oscar som har rukket å bli skolegutt, og til verdens beste Maja som akkurat har kommet til verden i skrivende stund.

Min interesse for bøker har vært der fra jeg var liten. Jeg holdt kanskje boken opp ned til å begynne med, men jeg leste. Gjerne høyt for lillebroren min. Jeg husker at mamma leste for oss på kvelden. Eventyr og Astrid Lindgren. Siden leste jeg alt av Bobseybarna, Frøken Detektiv og Hardy-guttene. Så gikk jeg videre til Agatha Christie, gjerne på engelsk. Det gikk ned på høykant. Etter å ha studert barnevernspedagogikk i et år og så jobbet i barnehage i 18mnd, tok jeg til slutt en bachelor i engelsk litteratur på Blindern. Et av valgfagene jeg tok var nordisk barne- og ungdomslitteratur. I dag jobber jeg som innkjøper for blant annet barne- og ungdomsbøker i en bokhandel i Oslo.

Barnebokbloggens logo er designet av Katja Pihl
Barnebokbloggens logo er designet av Katja Pihl

Jeg vil i denne bloggen utforske god og dårlig barnelitteratur, og hva som gjør at noe fungerer og annet ikke. Jeg vil prøve å spre leseglede og entusiasme for denne viktige sjangeren som legger grunnlaget for våre unge håpefulle. Jeg vil spre kunnskap. Her skal jeg skrive om nye bøker, og om gamle bøker. Om bøker ute av trykk, og om bøker på engelsk. Jeg skal rett og slett skrive om det jeg har lyst til og det som engasjerer meg.

Planene mine for bloggen var kanskje litt vidløftige i starten, men engasjementet er der fremdeles selv om jeg ikke har innfridd på alle punkter. Jeg skriver bloggen kun fordi jeg syns det er gøy, og da blir det fort til at jeg primært skriver om det jeg liker. Det er ikke noe gøy å være negativ. Livet er for kort. Alt jeg vil er å spre leseglede og gode kosestunder.  Og positivitet er smittsomt!

Husk at du som voksen går foran med et godt eksempel. Det er vanskelig å tro på at det er viktig å lese hvis barnet aldri ser deg ta i en bok selv. Så ved første og beste anledning finner du fram boka du normalt leser på senga, lager deg en kaffe, og kryper opp i godstolen. Hvis junior maser, må han eller hun rett og slett leke litt for seg selv, for mamma (eller pappa) er opptatt akkurat nå. Det kaller jeg barneoppdragelse!

Leseeksemplarer mottas med takk, men ingen løfter om omtale gis.

Kontakt: christine@barnebokbloggen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *