Om bloggen

Foto: Grete Haugen
Foto: Mamma

Jeg er ikke lenger en ungjente på nylig fylte 30 år som da jeg begynte denne bloggen, men jeg er fremdeles et sted i 30-åra. Jeg er mamma til verdens beste Oscar som høsten 2023 begynner i 5. klasse, og til verdens beste Maja som nå er på storebarnsavdelingen i barnehagen.

Min interesse for bøker har vært der fra jeg var liten. Jeg holdt kanskje boken opp ned til å begynne med, men jeg leste. Gjerne høyt for lillebroren min. Jeg husker at mamma leste for oss på kvelden. Eventyr og Astrid Lindgren. Siden leste jeg alt av Bobseybarna, Frøken Detektiv og Hardy-guttene. Så gikk jeg videre til Agatha Christie, gjerne på engelsk. Det gikk ned på høykant. Etter å ha studert barnevernspedagogikk i et år og så jobbet i barnehage i 18mnd, tok jeg til slutt en bachelor i engelsk litteratur på Blindern. Et av valgfagene jeg tok var nordisk barne- og ungdomslitteratur. I en årrekke har jeg jobbet som innkjøper for blant annet barne- og ungdomsbøker i en bokhandel i Oslo, men skal nå ta barnehagelærerutdanningen på OsloMet fra høsten 2023.

Barnebokbloggens logo er designet av Katja Pihl
Barnebokbloggens logo er designet av Katja Pihl

Planene mine for bloggen var kanskje litt vidløftige i starten, men engasjementet er der fremdeles selv om jeg ikke har innfridd på alle punkter. Jeg skriver bloggen kun fordi jeg syns det er gøy, og da blir det fort til at jeg primært skriver om det jeg liker. Det er ikke noe gøy å være negativ. Livet er for kort. Alt jeg vil er å spre leseglede og gode kosestunder.  Og positivitet er smittsomt!

Husk at du som voksen går foran med et godt eksempel. Det er vanskelig å tro på at det er viktig å lese hvis barnet aldri ser deg ta i en bok selv. Så ved første og beste anledning finner du fram boka du normalt leser på senga, lager deg en kaffe, og kryper opp i godstolen. Hvis junior maser, må han eller hun rett og slett leke litt for seg selv, for mamma (eller pappa) er opptatt akkurat nå. Det kaller jeg barneoppdragelse!

Leseeksemplarer mottas med takk, men ingen løfter om omtale gis.

Kontakt: christine@barnebokbloggen.no

3 kommentarer til «Om bloggen»

 1. Hei.
  Håper det går bra jeg spør deg, da jeg har begynt å miste håpet om å finne en bok jeg leste som barn.
  Boka handler om en gutt hvor foreldrene bestemmer seg for å gi bort hunden hans. Jeg kommer ikke på hvordan han finner fram, men han ender opp hjem til en eldre mann for å få hjelp av en katt. Katten gjør noe, men jwg kommer ikke på hva. Når gutten drar hjem og legger seg for å sove den natten, drømmer han at han er i kroppen til en edderkopp på soverommet til foreldrene. Foreldrene støvsuger opp edderkoppen, og gutten kjenner smerten edderkoppen føler når han blir slått i stykker på vei inn i støvsugerposen. Neste natt er han i kroppen til en okse i tyrefekterringen. Igjen føler gutten smerten til oksen når han blir skadet av de som kommer før matadoren. Han kjenner frykten, forvirringen dyret føler.
  Natten etter er han i kroppen til sin egen hund, som er gitt bort på prøve. Og ved å styre hunden gjør hunden noe heltedådig som gjør til at foreldrene lar gutten få tilbake hunden.
  Jeg har alltid likt dyr, og denne boka hjalp unge meg forstå at selv de minste skapningene kan føle mer enn vi tror.
  Jeg ønsker virkelig å finne tilbake til den.

  Hørtes noe av dette kjent ut? Tror du du kan ha lest en slik bok, og kanskje huske navnet?

  Mvh Nadia Zahl

  1. Hei!
   Det er selvsagt helt i orden at du spør:) Dessverre er ikke dette noe som lyder kjent for meg, men kanskje noen vil se kommentaren din og umiddelbart vite hvilken det er. Jeg leter selv etter en engelsk bok jeg leste på ungdomsskolen som jeg ikke klarer å huske tittelen på, så jeg har full forståelse for frustrasjonen. Jeg sier i fra hvis jeg kommer over noe som minner om den historien du nevner. Den skiller seg jo litt ut. Fortsatt lykke til i jakten på boka!
   Mvh Christine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *