“Kan vi dra hjem nå?”

Foto: mitt eget

Billedbøker er alltid vanskelige. Illustrasjonene bør så absolutt treffe og teksten skal være fengende. Bøkene har tynne rygger som lett forsvinner i bokhandelens fulle hyller. Mye skal klaffe for at du når ut med denne type bok. Det holder ikke alltid at boka er bra. Den må være veldig bra! Og nå finnes det en helt herlig perle på markedet! For de med barn i alderen 3-6 år vil jeg sterkt anbefale “Oscar Wildensky og den fantastiske gå-seg-bort-dagen”!.

Foto: mitt eget. Utsnitt fra siden. Elsker utrykket til Oscar her!

Oscar er en stor gutt, så stor at han er storebror. Men den lillebroren som først bare var søt har begynt å ødelegge for Oscar. Lillebror tegner på de fine tegningene Oscar lager, han ødelegger togbanen og han roter til klinkekulene. Og hvem er det som får kjeft? Oscar. Som straff må han bli med mamma på handletur til byen, noe som er det kjedeligste Oscar vet.

Foto: mitt eget. Du kan se mamma i bakgrunnen.

Men i byen er det fort gjort å bli borte for hverandre. Og når Oscar mister mamma blir han først veldig glad. For tenkt på alt det morsomme han kan gjøre når han kan bestemme helt selv! Drømmer blir dessverre fort knust når virkeligheten kommer og banker på i form at to skumle tyver som vil stjele mammas veske. Denne går nemlig Oscar og bærer på. Han smetter unna, men det begynner å haste med å finne mamma!

Foto: mitt eget. Kan du se tyvene?

Boken er et katt og mus eventyr der vi stadig vil kunne finne tyvene gjemt i illustrasjonene. Vi vil også kunne skimte mamma i utkanten av sidene der hun leter febrilsk etter gutten sin. Dette gjør boken akkurat passe spennende for målgruppen, og selvfølgelig får det hele en lykkelig slutt. Halve boken er illustrasjonene som stadig avslører nye detaljer. Hver gang vi har bladd igjennom finner vi noe nytt. Alt fra en hund som tisser (flere steder) og en mann som skvetter så brillene faller av, til alle fristelsene i disken hos bakeren og skattene i lekebutikken. Samtidig dukker disse dumme tyvene opp igjen og igjen. Og det er ikke bare Oscar de vil stjele fra! Følger du godt med vil du finne flere ofre for tyvenes lange fingre.

Det er ikke alltid like lett å være stor og liten på en gang. Det kan ofte føles urettferdig når du ikke får bestemme alt, og det er fristende å ønske seg langt vekk. Men til syvende og sist er det ingen som er så god som mamma!

Foto: mitt eget
Foto: mitt eget. Utsnitt fra siden.

Hun slenger armene rundt Oscar, og holder ham tett, tett, tett. “Du fant meg”, sier Oscar. “Nei”, smiler mamma. “Jeg tror det var du som fant meg.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *