Ikke stol på noen!

Foto: mitt eget

Som liten elsket jeg en serie som het Animorphs. Den var skikkelig spennende og akkurat passe rar, der den handlet om en gruppe ungdommer som kunne forvandle seg til dyr. Så da jeg hørte at Fontini skulle gi ut serien på nytt ble jeg hoppende glad!

Vi møter fem ungdommer som pleide å være helt vanlige. Helt til en fredagskveld de blir vitne til at et fremmed flyvefartøy nødlander og ut kommer det en skadet utenomjordisk prins. De får vite fryktelige ting om jordens fremtid og at tiden er knapp. Romvesenet rekker så vidt å gi ungdommene evnen til å forvandle seg til dyr før han selv blir tatt til fange og dør. Ungdommene er nå jordas eneste håp, de er de eneste som vet SANNHETEN!

Foto: mitt eget

Gruppen består av to jenter og tre gutter. Noen er tøffe og fryktløse, andre engstelige og bekymret. Til sammen utgjør de en fin balanse, der målet er å hindre de grusomme parasittene fra verdensrommet å få full kontroll over kloden vår. Det er en annen viktig ting prinsen rekker å fortelle om den nye egenskapen ungdommene nå har fått. Det er veldig veldig viktig at de ikke er forvandlet over for lang tid. Da kan det være at de ikke kan forvandle seg tilbake til menneske igjen etterpå. Men vil alle klare å huske på dette?

Den nye utgaven av serien følger handlingen til originalen som kom på markedet for 20 år siden. Fortellingen omhandler de samme ungdommene som kan bli til de samme dyrene. Men denne gangen fortelles historien mer visuelt. Altså som tegneserie. Med dette nye formatet vil bøkene helt klart kapre mange nye lesere. Selv min ikke veldig leseivrige lillebror leste bøkene den gangen, tenk da hvor mange som vil la seg begeistre nå!

Foto: fra Norli.no

Det mest visuelle jeg husker fra de gamle bøkene var coveret der du så alle stadiene i transformasjonen fra menneske til dyr. Akkurat dette kommer ikke like tydelig fram på den nye utgaven. Hvilken forside som er den beste er jeg ikke i en posisjon til å bedømme ettersom jeg har nostalgisk forhold til problemstillingen. Men det er like fullt de gamle coverne som gjorde meg trollbundet. Jeg syns de var akkurat passe guffene og passe fascinerende. Så jeg holder en liten partisk knapp på de gamle der.

Foto: mitt eget

Dette er en skummel bok, en ekkel bok, en overnaturlig bok. Den er full av monstre, tenner, slim og sikkel. Men det er også en bok om vennskap. Om mot. Om å finne sin plass i en gruppe, og gjøre det som er forventet av deg. Om å være en helt når du ikke føler deg som en. Og boken er om dyr. Store dyr, og små dyr. Hvordan vi alle er dyr, og hvilke egenskaper som kreves for å ta vare på dem vi er glad i.  

Foto: mitt eget

Det kommer en jevn strøm av fantasy-bøker ut hvert år, men det er lenger mellom sci-fi-bøkene. Forhåpentligvis vil gjenutgivelsen av disse bøkene skape en ny bølge av popularitet for hva som finnes der ute i verdensrommet. Her har vi en bok som viser oss det ekleste av det ekle som finnes der ute. En parasitt som tar oss alle til slaver. Men den gir oss også friheten til å sveve på vingene til en fugl, løpe fortere enn vinden, se like godt som hauken. Og det er godt med noen sånne pustepauser når ting blir for intense. Denne boken vil holde deg våken og ytterst på stolsetet fra du åpner første side til du lukker den siste. 

De utenomjordiske er her. Igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *