Girlpower

Foto: mitt eget

Det er kanskje litt bråkjekt å påstå at årets kuleste barnebok allerede er på markedet i januar, men jeg vil tippe at det ikke er så langt fra sannheten. For nå er Lisa her. Lisa er tøff. Lisa blir mobbet. Lisa vil bli superhelt. Og Lisa har kommet for å bli.

Historien er like enkel som den er genial. Ni år gamle Lisa er relativt ny på skolen, og trives ikke. En guttegjeng mobber henne for de utstående ørene hennes og hun skulle så veldig, veldig gjerne tørre å ta igjen. I stedet gjemmer hun seg på biblioteket. Og en dag hun sitter der, på gulvet innerst i kroken, ser hun noe som nesten lyser mot henne på nederste hylle. En bok som ikke er registrert i bibliotekets kartotek. En bok hun får ta med seg hjem. En bok som oppfyller alle hennes villeste drømmer. Nå kan nemlig Lisa lære seg å bli en ekte superhelt! Hun kan velge og vrake i 101 superkrefter. Men ikke tro at det er enkelt å bli superhelt bare fordi du har oppskriften på hvordan. Lisa øver og øver. Og det skal vise seg å lønne seg! La oss bare si at det finnes en ny helt, og hun kan virkelig sparke fra seg!

Plutselig hørte Lisa ropene fra en gammel mann. Det var ikke i nærheten, men kom fra langt ute i byen et sted. – Hjelp! Hjelp! Kan noen være så snill å hjelp meg! Betyr det at jeg har superhørsel også? tenkte Lisa. Det var kanskje ikke så dumt med store ører allikevel.

Foto: mitt eget

Bokas kule historie får god drahjelp av de flotte tegningene, som gjør denne. Det skrives en del om at det er få bøker for jenter der jentene ikke er prinsesser. Dette er langt fra sannheten, men dessverre er det mange som tror på det. Jeg har jevnlig kunder i butikken som sukker oppgitt over utvalget av ”jentebøker”. Vi ser på den samme hylla, men jeg som har lest flesteparten kan ikke skjønne hva kunden snakker om. Neste gang jeg møter en av disse kunden skal jeg gi dem denne boka. Det bør sette en stopper for sukkingen. Lisa er tøffere enn nesten alle gutta vi finner i 9+ hylla.

Foto: mitt eget

Noen barn vil forhåpentligvis også hente støtte og motivasjon gjennom denne boka. Spesielt for de som dessverre er plaget av mobbing. Og selv om jeg ikke vil råde leserne til å legge seg i hardtrening for å bli superhelter, så kanskje de får litt ekstra jernvilje og tenker at de også kan stå opp for seg selv. At i alle bor det en uant styrke. Og det spiller i hvert fall ingen rolle hvilket kjønn du har. For det er ikke bare bøllene på skolen Lisa skal hamle opp med. Med superkrefter følger det stort ansvar.

Heldigvis var det ingen som kjente til Lisas hemmelige identitet. Ingen visste at det var hun som var superhelten. Så hun kunne bare fly hjem og legge seg.

Foto: mitt eget
Foto: meg og Lisa <3

Én kommentar til «Girlpower»

  1. Hei,
    Tusen takk for strålende tips! Dette var skikkelig innertier. Vår 6-åring var hektet fra første side (og det var vi voksne også)! Både historien og de flotte tegningen gjorde dette til veldig fin leseropplevelse. Nå venter vi i spenning på bok.

    Hilsen veldig fornøyd kunde i bokhandelen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *