En svart katt i natten

Foto: mitt eget

Det dukker stadig opp nye og spennende serier som går godt både som høytlesning og som lese selv for de som har knukket lesekoden. Den nyeste i rekken passer perfekt for dyrevenner. Spesielt katteelskere. 

Det er en ny superheltinne i byen, og hun er ute på sitt første oppdrag! Kitty kommer fra en familie som har magiske kattelignende evner. Moren til Kitty er en skikkelig superhelt som drar ut på oppdrag når mørket senker seg om kvelden. Men Kitty er ikke klar ennå. Ikke før en kveld da mamma akkurat har dratt og katten Figaro kommer løpende på jakt etter henne. I mangel på andre som kan hjelpe må Kitty ordne opp selv, enda hun er veldig redd.

Igjen og igjen tenkte hun på det mamma hadde sagt: Ikke la frykten stoppe deg. Du er modigere enn du tror! Kanskje hun skulle ta på seg kattedrakten og se om den fikk henne til å føle seg litt modigere?

Foto: mitt eget

På veien mot det det skumle klokketårnet i sentrum møter Kitty og Figaro flere katter. Lurifaks møter de når de må redde ham ned fra et tre der en rev har jaget ham opp. Alle de møter er redde for den skumle lyden som kommer fra klokketårnet. Den blir høyere og høyere jo nærmere de kommer. Kan det være et spøkelse, slik som Lurifaks tror?

Med Kittys supersyn og superhørsel, nye kattevenner og mammas gode råd i bakhodet  er alt klart for et akkurat passe spennende eventyr som fint kan leses på sengekanten. At handlingen skjer nattestid gjør den liksom litt ekstra søvndyssende. For hvis du kunne velge, ville du vært ute og balansert på hustak rett før slaget midnatt, eller ville du foretrukket den varme gode sengen din? Bare husk å informere det lyttende barnet at det ikke er lov å snike seg ut av soveromsvinduet etter legging!

Foto: mitt eget

Bøkene om Kitty, de to første kom ut samtidig, ligner veldig på bøkene om Isadora Måneblomst i form og utforming. Og målgruppen vil være mer eller mindre den samme. Men der Isadora Måneblomst er svart, rosa og glitrende går Kitty-bøkene mer i svart og oransje. Noe som kanskje kan gjøre at den appellerer noe mer til guttene også. Titlene er veldig spennende, henholdsvis ”Kitty og midnattsoppdraget” og ”Kitty og gulltigeren”. Da jeg satt og bladde i dem hjemme ville sønnen min gjerne at jeg leste litt høyt, og når jeg først leste litt ville han at jeg skulle lese videre. Og det er jo nettopp dette jeg hele tiden er på jakt etter. Bøker som gjør at barna vil vite mer. Lese mer. Høre mer. De vil rett og slett la seg fange av bokens magi.

Forfatteren av Kitty-bøkene har vært lærer på en barneskolen, noe jeg tror gjør henne ekstra rustet til å skjønne hva barn vil ha. Og hva som skal til for å fenge de som trenger litt ekstra motivasjon. Likevel gir aldri bøkene inntrykk av å være slitsomt prektige eller moraliserende. 

Foto: mitt eget

Bøkene har stor skrift med mye luft noe som gjør dem lette å lese. De er også gjennomført med illustrasjoner i svart, hvitt og oransje noe som gir en helt egen stemning. Å lese en Kitty-bok blir nesten som en liten opplevelse i seg selv ettersom de er såpass visuelt kule. Illustratøren er faktisk norsk og hun elsker å bruke kraftige farger og former når hun jobber. Det er lett å se!

Her tenker jeg målgruppen primært er mellom 5 og 7 år.

Bli med ut i natten da vel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *