Arven fra stjernefolket

Foto: mitt eget

Tegneserier. Når jeg hører ordet tenker jeg fort på Donald, TinTin, Tommy og Tigern, og Pondus. Underholdning, men kanskje ikke fullverdige bøker. For meg som har lest, og lest, og lest, har tegneseriene fungert som lesepauser. Selv om jeg har elsket dem, og viet dem en hel hylle i biblioteket mitt, har jeg vært veldig dårlig til å se mulighetene tegneseriene gir. Men nå kommer en ny tid for tegneseriene, eller rettere sagt, tegneserieromanene. Serien ”Amuletten” har banet vei i denne sjangeren. (Vet du ikke hva ”Amuletten” er, har du antagelig ikke barn i alderen 8-13, og det du trenger å vite er at det er en bestselgende og spennende tegneserieromanserie). De som kjenner til serien ”Amuletten” vet at neste bok aldri kan komme fort nok, og derfor bør dere lese videre. Det finnes nemlig et alternativ!

Med to norske tekstforfattere, en norsk illustratør og støtte fra blant annet Norsk kulturråd og Kristiansand kommune har serien 7 oppstått. Første bok, ”Trusselen fra dypet” kom på markedet i 2016, og bok to er på vei ut i butikken i disse dager. Serien handler om syv 12 åringer som blir utvalgt til å bære videre hver sin energi som ble gitt til menneskeheten av stjernefolket for over tusen år siden. Denne energien gis videre til syv nye barn hvert syvende år. Men akkurat i den kritiske fasen der energien blir gitt videre, er de utvalgte mest sårbare. De er nye, usikre og uerfarne. Dette er det flere som vet å utnytte.

Det er med tungt hjerte jeg sender dere ut på dette oppdraget, men vi har dessverre ikke noe valg. Ingen andre har muligheten til å stå imot dem.

Seriens hovedperson er Oscar fra Kristiansand. En dag våkner han og tror det skal bli enda en kjedelig dag på skolen, men lite vet han om hva dagen vil bringe. Men så oppdager han at han har fått uante krefter. Han kan plutselig flytte ting med tankene. Hans energi er nemlig telekinetiker. Rundt omkring i verden oppdager 6 andre barn akkurat det samme som Oscar, at de på uforklarlig vis har fått overnaturlige krefter. Vi har Noor fra Syria, som kan gå igjennom vegger og Marqido fra Guatemala som blir utrolig sterk og rask. Isabelle fra USA kan styre elementene jord, ild, luft og vann, Alex fra Uganda kan plutselig lære seg et nytt språk på sekunder og Valentina fra Russland har fått ekstreme sanser. Det var seks barn. Den syvende er Lloyd fra England. Han kan gå inn i bevisstheten til andre og kontrollere dem. Han sitter innesperret på Englands best bevoktede mentalsykehus. Dette er litt av en gjeng, og en helt fantastisk start på et fartsfylt eventyr. For dette er tydelig bare starten! På godt og vondt kan heller ikke neste bok i denne serien komme fort nok.

Foran i boken er det laget en oversikt over alle karakterene med navn, energifarge, egenskap, verdensdel, land og by, samt en liten introduksjon av vedkommende. Dette er en informativ, og gir deg noen knagger, men ble for meg også en god støtte underveis da jeg ble bedre kjent med universet og engasjert i karakterene.

 

Foto: mitt eget

NOOR

”Teamarbeideren”

Den oransje fargen gir Noor muligheten til å gå tvers igjennom alle former for naturlige materialer. (..) Når faren fengsles for å ha laget en tullevise om presidenten, må hun overta jobben hans. Hun blir den første jenta i historien som blir teselger på markedet i Damaskus.

Da jeg først bladde litt i denne boken, ble jeg forvirret og tenkte ”Oj, så masete”. Men jeg har gått tilbake på førsteinntrykk før, og er ikke redd for å gjøre det igjen. For når du først leser skikkelig, fra side 1 og følger historien, er det som om bildene blir levende. Du dras inn i handlingen, holder pusten, og heier på hovedpersonene. Og det som ved første øyekast kan virke masete, gir i virkeligheten liv til både karakterene og handlingen. Det blir en deilig flyt, som en bølge du bare surfer videre på. Men så er det brått slutt. Heldigvis er det ikke lenge til jeg kan lese oppfølgeren!

Foto: mitt eget

Fargene du stråler ut forteller nemlig alt om hvem du er, og de lyver aldri. De er selve sannheten om oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *